Oproep: welk beeld heeft de wereld mooier/positiever gemaakt?

Wat is jouw beeld van de 21 eeuw? Die vraag stelde Joost Zwagerman om de expositie rollercoaster in Breda samen te stellen. Maar zelf kwam ik er in een eerder bericht op dit blog nog niet uit….Nu een week later heb ik het besloten: ik zou graag het werk van de fotograaf JR nomineren voor een ereplek bij deze expositie.

JR is een Franse kunstenaar die over de hele wereld bijzondere projecten uitvoert met hulp van lokale bevolking. Zijn fotoprojecten gaan niet alleen over fotografie maar hebben ook een enorme sociale, positieve impact op de bewoners. De documentaire, woman are heroes, opgenomen in sloppenwijken van Kenia, Cambodja, India en Brazilië, laat dit subtiel zien. Hij gelooft in de straat als grootste gallery, daarom presenteert hij zijn werk groots opgeplakt op gebouwen, bruggen en treinen. En zo ontstaat er door de bijzondere plek van exposeren weer een kunstwerk.

Door kunst de wereld een beetje mooier maken….wat mij betreft heeft JR dus een plek in de rollercoaster-expositie!

OPROEP: De expositie in Breda vond ik een nogal negatief beeld opleveren van de 21e eeuw. Terechte keuzes, maar ik zou graag werken aan een rollercoaster met beelden die de wereld positiever, mooier, beter hebben gemaakt. Daarom: Weet jij ook een beeld dat een plek verdient, laat het me weten….misschien wordt het wel een begin van een sneeuwbal die de wereld mooier maakt.

http://jr-art.net/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s