Rollercoaster: wat is jouw beeld van de 21e eeuw?

Wat is jouw beeld van de 21e eeuw? Die vraag zal je maar gesteld worden. Joost Zwagerman deed dit. Hij stelde deze vraag aan 100 iconen uit de beeldende kunst en uit het nieuws. Het resulteerde in de expositie Rollercoaster die te zien is in MOTI, Breda. Afgelopen woensdag bezocht ik de tentoonstelling. Het is een tentoonstelling waarbij beeld niet zonder tekst kan, je hebt de uitleg nodig om te begrijpen waarom een beeld is gekozen.

Het gaat vaak ook niet om de kwaliteit van het beeld, maar veelal om de betekenis. Veel hard nieuws is gekozen: de aanslag op de WTC torens, de moord op Van Gogh en Fortuyn. Ook veel beeld rondom het mobieler worden van de mens, het belang van de smartphone en google earth, het manipuleren van beeld.  Ook al was het interessant om te zien, er overheerst ook wel een somber beeld van de 21e eeuw.

Dus dan kom je op de vraag: welk beeld zal mij bijblijven van de 21 eeuw? En waarom dan? En kies ik dan een postief beeld? Een foto waar je vrolijk van wordt?
Voor nu in ieder geval wel. Even een paar beelden waar je vrolijk van wordt. Dit zijn zeker niet de beelden met een enorme nieuwswaarde, en ook niet bepalend voor deze eeuw. Maar wel vrolijk! De beelden heb ik via Pinterest gevonden, maar de fotografen kan ik niet meer achterhalen. Mocht je ze kennen, meld dit dan bij me, dan doe ik zeker de bronvermelding erbij.

De expositie: http://www.motimuseum.nl/nl/tentoonstellingen/nu/rollercoaster/877

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Ina schreef:

    Hai Ilse, ach wat ben je toch ’n positief mens, wat ’n geweldige foto’s. Ik zit hier met een brede glimlach te genieten. Thanks! liefs, Ina

  2. Tineke Posthumus schreef:

    Wat een mooie foto’s, om een heel verhaal bij te vertellen!
    Ik hou er erg van, Tineke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s